strategisch button 5KB

Strategisch

Dit merk is te koop. 

Gebouwscan.nl een merkt omschrijvende domein (naam gebouwscan ) 

Ready for Development

3d SCAN

GEBOUW SCAN

3D-scannen is het proces van het analyseren van een gebouw of omgeving uit de echte wereld om gegevens te verzamelen over de vorm en mogelijk het uiterlijk (bijv. kleur). De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om digitale 3D-modellen te construeren .

 Een 3D-scanner kan gebaseerd zijn op veel verschillende technologieën, elk met hun eigen beperkingen, voordelen en kosten. Er zijn nog steeds veel beperkingen in het soort objecten dat kan worden gedigitaliseerd . Zo kan optische technologie veel problemen ondervinden bij donkere, glanzende, reflecterende of transparante objecten. Zo kunnen industriële computertomografiescanning , 3D-scanners met gestructureerd licht , LiDAR en Time Of Flight 3D-scanners worden gebruikt om digitale 3D-modellen te construeren , zonder destructieve tests .

Verzamelde 3D-gegevens zijn nuttig voor een breed scala aan toepassingen. Deze apparaten worden veelvuldig gebruikt door de entertainmentindustrie bij de productie van films en videogames, waaronder virtual reality . Andere veel voorkomende toepassingen van deze technologie zijn onder meer augmented reality ,motion capture , gebarenherkenning ,robotic mapping , [5] industrieel ontwerp , orthesen en protheses , reverse engineering en prototyping , kwaliteit controle /inspectie en de digitaliseringvan culturele artefacten. [Modellen van grote constructies, zoals gebouwen, zijn soms nodig om verschillende redenen, zoals restauratie, ardbevingschade documentatie of archeologisch onderzoek. Er zijn twee manieren om een model van een gebouw te krijgen: meet elke afmeting die je nodig hebt of gewoon 3D scan het geheel.

In de meeste gevallen is het gemakkelijker om een gebouw te scannen dan elk raam, elke deuropening en elke gevel te meten. Dus in deze gids zullen we het proces van het 3D-scannen van een gebouw opsplitsen.

Wilt u een gebouw laten afdrukken na het scannen, maar heeft u geen apparatuur die groot (of nauwkeurig) genoeg is om de klus te klaren? Waarom probeert u geen 3D-printservice? Via Craftcloud, onze marktplaats voor 3D-printservices , kunt u eenvoudig de beste aanbieder en prijs voor uw behoeften vinden.