Wat is Social media fotografie

Sociale media is en wordt steeds visueler, waardoor het dé plek is om foto’s of afbeeldingen te delen, of het nu voor persoonlijk plezier is, om verbonden te blijven met vrienden, om je werk als professional. te delen, om gemeenschappen te bereiken of om je merk te ontwikkelen en te laten groeien. Gebruikers houden van visuele inhoud omdat we erg visuele wezens zijn. 
Dit is de reden waarom tweets en Facebook-berichten met afbeeldingen sneller worden gedeeld dan die zonder, en waarom Instagram een van de titanen van sociale media is. Het delen van fotografische inhoud op sociale media is ook erg leuk en veelzijdig, omdat we alles kunnen delen, van selfies tot fotografie van product of dienst om uw doelgroepen te inspireren op joe eigen sociale media kanaal. 
Wij zijn een professionele foto-editors voor sociale media kanalen.en willen onze kennis ook delen.
Als je geïnteresseerd bent om je platform te gebruiken om fotografie op sociale media te delen, dan is dit de pagina voor jou. In dit bericht gaan we het hebben over:

Wat is goede Bedrijfsfotografie

Wat wil je naar je (potentiële) klanten communiceren en wie is de doelgroep. fotografie social media

Promotionele social media fotografie

Als je social media fotografie gebruikt om je merk te ontwikkelen, overweeg dan dit soort content om je social media accounts te transformeren:

Productfoto’s:
hoewel u een balans moet creëren tussen productfoto’s en andere soorten inhoud, is productfotografie belangrijk om precies over te brengen wat u verkoopt. Lifestyle productfotografie is ook geweldig omdat het je product in een lifestyle-context laat zien.

Lifestyle-fotografie:

Lifestyle-fotografie is geweldig voor het promoten van merken . Het helpt om uw merk als geheel te laten zien, in plaats van alleen uw product. Het helpt consumenten te zien welke levensstijl uw merk promoot. Foto’s van medewerkers : het delen van foto’s van uw team helpt echt om uw merk te personifiëren en menselijker te maken, en laat consumenten zien dat het niet alleen een gezichtsloos bedrijf is waarmee ze contact hebben.
Achter de schermen: Of je nu deel uitmaakt van een bedrijf of jezelf promoot als een professional, mensen vinden het heerlijk om een ​​kijkje achter de schermen te zien, omdat ze kunnen zien wat er in je vak komt kijken. andere soorten inhoud, is productfotografie belangrijk om precies over te brengen wat u verkoopt. Lifestyle productfotografie is ook geweldig omdat het je product in een lifestyle-context laat zien.

Seizoensgebonden inhoud :

Een andere reden waarom mensen van sociale media houden, is dat ze constant up-to-date en relevant zijn. U kunt uw inhoud nog relevanter en aantrekkelijker maken voor gebruikers door seizoensgebonden inhoud te maken.
Door gebruikers gegenereerde inhoud : door gebruikers gegenereerde inhoud of UGC is inhoud die een gebruiker zou maken, zoals een gebruiker die een foto van hem of haar deelt met uw product. U kunt dit vervolgens delen met uw account, wat de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid vergroot, aangezien het gebruikers zijn die uw merk promoten; jij niet direct. om uw merk te personifiëren en menselijker te maken, en laat consumenten zien dat het niet alleen een gezichtsloos bedrijf is waarmee ze contact hebben.
Achter de schermen: Of je nu deel uitmaakt van een bedrijf of jezelf promoot als een professional, mensen vinden het heerlijk om een ​​kijkje achter de schermen te zien, omdat ze kunnen zien wat er in je vak komt kijken. andere soorten inhoud, is productfotografie belangrijk om precies over te brengen wat u verkoopt. Lifestyle productfotografie is ook geweldig omdat het je product in een lifestyle-context laat zien.

Strategie diagram ®JOYMEDIA

Twijfel je nog over de kracht van social media fotografie?

Hier zijn enkele statistieken van sociale media die het potentieel van sociale media voor uw merk laten zien:
 
Instagram, de spil van visuele sociale media, heeft ongeveer een miljard maandelijkse actieve gebruikers. 
◦ Meer dan 25 miljoen bedrijven gebruiken Instagram nu om doelgroepen te bereiken en aan te spreken .
Facebook had in 2021 meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
◦ Marketeers besteden de meeste tijd aan het maken van content voor respectievelijk Facebook en hun eigen bedrijfswebsite. 
◦ Adverteerders kunnen op Pinterest meer dan 169 miljoen mensen bereiken.